Emblas konsertkalender


Songar sæle 17-Dec-2017

En julekonsert i samarbeid med Rydvall/Mjelva

Billetter: 250/200

Den 17. desember er Embla klar for den tradisjonelle julekonserten sin i Vår Frue kirke i Trondheim. Her blir det julestemning og vakre klanger.

For julekonserten i år, har Embla invitertert med seg den svenske nyckelharpisten Erik Rydvall og hardingfelespelemannen Olav Luksengård Mjelva fra Røros. Rydvall og Mjelva er begge blant de fremste folkemusikerne i sin generasjon. Deres debutalbum som duo, «Isbrytaren» (Heilo) ble utgitt i 2013 til svært gode kritikker. Olav Mjelva ble kåret til årets folkemusiker under Folkelarm samme år. "Isbrytaren" vant i tillegg en Folkelarmpris, og ble også nominert til en Spellemann i kategorien Folkemusikk og tradisjonsmusikk .

Under Manifestgalaen, Sveriges uavhengige musikkbransjepris, ble albumet nominert i kategorien "Folk". Under Folk & Världsmusikgalan vant albumet prisen som årets utgivelse.

Rydvall og Mjelva er nysgjerrige musikere, med godt rotfeste i tradisjonene de kommer fra. Duosamarbeid med hardingfele og nyckelharpe har i svært liten grad vært gjort tidligere. Repertoarene og spillestilene på de to instrumentene er i utgangspunktet svært ulike, men de to musikerne får kombinasjonen til å låte både naturlig og spennende.

Med Embla sin homogene og overtonerike klang, i samspill med folkemusikkens modale tonespråk, kan vi love en stemningsfull og vakker julekonsert.